Schoolspullenpas

Robin (12) is een van de kinderen die  dankzij het Armoedefonds schoolspullen heeft kunnen kopen. Aan schoolspullen kun je al snel tientallen euro’s kwijt zijn, en dat geld is er thuis bij Robin niet zomaar. “Wij zijn niet arm, maar we hebben ook niet veel geld. Doordat we met veel zijn moeten we het geld ook een beetje verdelen. Met de Schoolspullenpas van 50 euro kon ik alles pakken wat ik nodig had en wat ik mooi vond”. 

De Schoolspullenpas helpt

De zomervakantie is vaak het moment om schoolspullen te kopen voor het nieuwe schooljaar. Maar voor veel gezinnen in Nederland zijn de kosten die dit met zich meebrengt moeilijk op te brengen. Met onze Schoolspullenactie helpen we  kinderen die opgroeien in armoede en (voor het eerst) naar de middelbare school gaan. Zij ontvangen voor de zomervakantie, via lokale hulporganisaties, een schoolspullenpas ter waarde van 50 euro.

Voor het schooljaar 2022/2023 dat in september zal starten, worden ruim 15.000 Schoolspullenpassen verstrekt aan lokale hulporganisaties. Zij delen de passen uit aan de kinderen/gezinnen die bij hen bekend zijn. De Schoolspullenpas is te gebruiken van 1 juli tot 30 september bij landelijke winkelketens waaronder bijvoorbeeld de HEMA en de Bruna. 

Deelnemen als lokale hulporganisatie?

Wil je met jouw hulporganisatie schoolspullenpassen uitdelen aan de kinderen die jullie ondersteunen? Voor 2022 kunnen helaas geen schoolspullenpassen meer worden aangevraagd. In het najaar (oktober/november) gaat de inventarisatie van start voor schooljaar 2023 en kunnen organisaties zich aanmelden. Wij maken de start van de inventarisatieronde bekend via onze e-mailnieuwsbrief aan beneficianten en plaatsen hier de startdatum.

 

Startdatum inventarisatie schooljaar 2023: okt/nov 2022

In oktober/november start de nieuwe inventarisatie ronde voor de schoolspullenactie.
Wil je een vraag stellen? Neem contact met ons op via info@armoedefonds.nl of bel naar 073-7440181.

Volg armoedefonds op social media