Het Armoedefonds Helpt!

Stichting Armoedefonds ondersteunt lokale organisaties en initiatieven die zich bezig houden met directe armoedebestrijding of het verzachten van de gevolgen van armoede. 

Heeft jouw organisatie behoefte aan steun voor een activiteit of nieuw project? Misschien kan Stichting Armoedefonds helpen. Dien een aanvraag in, vraag de donatieverdubbelaar aan of neem deel aan een van onze projecten. 

Landelijke Bijeenkomst Armoedehulp

Elk jaar organiseert Stichting Armoedefonds de Landelijke Bijeenkomst Armoedehulp. Een dag voor alle hulporganisaties en initiatieven die zich richten op het helpen van de minima in Nederland. Je kunt je nu inschrijven voor de LBA op zaterdag 17 mei 2025. Zorg dat je erbij bent! 

Meld jouw organisatie bij ons aan!

Zet uw organisatie zich als non-profit in voor mensen in armoede in Nederland. Dan kan uw organisatie mogelijk in aanmerking komen voor steun vanuit Stichting Armoedefonds. Om gebruik te maken van het hulpaanbod van het Armoedefonds vragen wij u zich eerst aan te melden via onderstaande knop zodat uw (contact)gegevens bij ons bekend zijn.

Hoe kun je als hulporganisatie nog meer helpen?

Komen er weleens mensen naar jullie toe met vragen over geldzaken? Het is belangrijk om als hulporganisatie te weten waar mensen terecht kunnen als ze geldproblemen heb en wie hun daarbij kan helpen. Zo kun je als hulporganisatie iemand altijd op de juiste manier helpen/doorverwijzen. Mensen kunnen terecht bij:

  • Geldfit.nl. Op geldfit.nl staat veel handige informatie voor mensen met geldzorgen. 
  • Bij een medewerker van Geldfit. Je kunt gratis en anoniem bellen, mailen, appen of chatten met iemand. Ze zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00-21:00 bellen. Het nummer is: 0800-8115. 
  • Bij een loket. Veel gemeenten hebben een eigen loket voor vragen over geldzorgen. En ze kunnen je ook doorverwijzen naar een vrijwilliger in de buurt. 
  • Bij de bank, woningcorporatie, belastingdienst of zorgverzekeraar. Mensen kunnen altijd bellen, als betalen van een rekening niet  meer lukt. Soms kun je een regeling treffen en kan voorkomen worden dat iemand meer moet betalen. 

In de loods van het Armoedefonds ligt een folder, die elke hulporganisatie gratis kan meenemen. Deze informatieboekjes kun je gratis uitdelen aan de mensen die bij jullie komen. Help als organisatie vooral wanneer je ziet dat iemand digitaal beperkt is, of moeite heeft met de Nederlandse taal. 

Handig voor jouw organisatie

Geldfit.nl

Op Geldfit.nl staat veel handige informatie voor mensen met geldzorgen. Ook is er 12 uur per dag een medewerker bereikbaar. Zo kan iemand gratis en anoniem om advies, hulp of een luisterend oor vragen.

Whatsapp Community armoedehulp

Heb je financiering nodig voor je organisatie? Wil je een activiteit organiseren of een project starten binnen de organisatie? Kijk dan of je in aanmerking kunt komen voor steun van Stichting Armoedefonds. Stuur een mailtje naar communicatie@armoedefonds.nl en ontvang een link voor de Whatsapp Community!

Relevant nieuws 

Tijdelijk Noodfonds Energie

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is vanaf 22 april april opnieuw van start. Dit fonds is bedoeld voor mensen met een laag inkomen die hun energierekening niet meer kunnen betalen. De nood is nog steeds hoog – steeds meer mensen raken in financiële problemen door de gestegen energiekosten.

Zes handige tips voor hulporganisaties

Organisaties kunnen veel van elkaar leren. Wij verzamelden daarom de handigste tips van armoedehulporganisaties voor elkaar en stelden hier een top 6 van op.

Wat kun je aanvragen?

Geld aanvragen

Heb je financiering nodig voor je organisatie? Wil je een activiteit organiseren of een project starten binnen de organisatie? Kijk dan of je in aanmerking kunt komen voor steun van Stichting Armoedefonds. 

Donatieverdubbelaar

Richt je organisatie zich op het verzachten van de gevolgen van armoede in Nederland en start je binnenkort een fondsenwervende actie? Misschien kan Stichting Armoedefonds de opbrengst verdubbelen.

Goederen uitgifte

Het Armoedefonds ontvangt regelmatig van bedrijven en sponsors restpartijen. Deze verdelen wij onder armoedehulporganisaties met ANBI status die bij ons bekend zijn. Wil je hier gebruik van maken? Meld je aan. 

Zet je in via een van onze projecten

Schoolspullenpas

Ik-denk-aan-jou  steunpakketjes

MUP

Volg armoedefonds op social media