Armoedefonds en Kruidvat in actie tegen verzorgingsarmoede

Armoedefonds en Kruidvat komen samen in actie
donderdag 17 oktober 2024

Het Armoedefonds en Kruidvat slaan de handen ineen om in actie te komen voor mensen die leven met verzorgingsarmoede. Het kopen van benodigde producten zoals tandpasta is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend.  

In Nederland leeft 1 op de 7 mensen in verzorgingsarmoede. Dit houdt in dat zij alledaagse producten als shampoo, tandpasta of deodorant niet kunnen kopen. Het Armoedefonds komt daarom samen met Kruidvat in actie, om zo veel mogelijk producten te schenken aan mensen die het nodig hebben. Zo is er een 1 + 1 + 1 actie vanaf 21 oktober en een Kruidvat Health & Beauty kaart die uitgedeeld wordt onder mensen die leven in armoede. Op armoedefonds.nl/kruidvat vind je meer informatie over de acties.

Leven in verzorgingsarmoede

Premie (48) weet zelf hoe moeilijk het kan zijn om in verzorgingsarmoede te leven. “Je tanden poetsen met tandpasta, je haren wassen: het zijn alledaagse dingen die ik niet meer kan doen. Maar ook mezelf mooi en verzorgd voelen met een lipgloss, of zelfs mascara! Vroeger was het voor mij ook normaal om dit te hebben en elke dag te doen. Nu moet ik kiezen tussen brood of shampoo. Dan ga je altijd voor eten”, aldus Premie.

Juist door de verhalen zoals die van Premie, komen Kruidvat en Het Armoedefonds in actie. Jij kunt zelf ook meehelpen door bijvoorbeeld langs te gaan bij Kruidvat en een actieproduct te kopen. Je kunt ook helpen door te doneren aan Het Armoedefonds. Zo ondersteun je lokale hulporganisaties die direct mensen zoals Premie helpen.

De belangrijkste cijfers over verzorgingsarmoede:

 

1 op de 7 Nederlanders leeft in verzorgingsarmoede

De leeftijdsgroepen 18-25 en 26-35 hebben relatief vaker met verzorgingsarmoede te maken dan de gemiddelde Nederlander

Ruim een derde van de mensen die in verzorgingsarmoede leeft, heeft een fulltime baan

 

Volg Armoedefonds op social media