vrijdag 20 september 2024

“Het is een voorrecht om dit te mogen doen. Dit is wat ik wil doen.”

 

De meeste mensen poetsen elke ochtend hun tanden; het is voor hen heel gewoon. Maar dit geldt niet voor iedereen. Het gebrek aan deze producten kan veel invloed hebben op je gezondheid. En als je geen tandarts kunt betalen, waar moet je dan naartoe? Gelukkig zijn er hulporganisaties zoals de Straattandarts die mensen kunnen helpen en gratis behandelingen kunnen geven.

Didi is al 10 jaar Straattandarts en ziet hoe hard het nodig is om deze hulp te bieden. Elke donderdag is Didi druk bezig in het Erasmus MC. Daar geeft ze mensen de noodzakelijke behandelingen die zij nodig hebben. Dat doet ze met veel plezier en enthousiasme. Elke week komen er zo’n 15 mensen langs bij de Straattandarts voor allerlei soorten behandelingen. De mensen komen binnen met pijn en ongemak, maar vertrekken met een stralende glimlach. Didi vertelt ons:

Die glimlach die de patiënt heeft wanneer hij de spiegel voor zich houdt en dan gedwongen moet lachen, dat maak ik elke week mee. Daar hoef ik geen centen voor te krijgen. Dat is zo mooi,”

– Didi, Straattandarts

De mensen krijgen een nieuwe kans van Didi en een heel nieuw leven. Dat is voor hen heel waardevol. Met een slecht gebit en missende tanden is het lastig om een baan te vinden, en die baan hebben zij hard nodig. Een patiënt vertelt: “Didi is voor mij een reddende engel. En voor veel mensen. Nu kan ik weer pijnloos over straat. Het is een stapje naar een nieuwe toekomst.” Er zijn al veel mensen enorm geholpen door de Straattandarts, en Didi hoopt in de toekomst nog veel meer mensen te kunnen helpen.

Om ervoor te zorgen dat het gebit van deze mensen mooi blijft, krijgen ze tandenborstels en tandpasta mee van de Straattandarts. Deze spullen raken snel op en zijn hard nodig. Daarom bracht het Armoedefonds dozen vol met tandpasta en tandenborstels. “Mijn patiënten hebben soms geen tandenborstels of tandpasta, of ze gebruiken een tandenborstel meerdere jaren. Dankzij het Armoedefonds kan ik nieuwe patiënten tandpasta en een nieuwe tandenborstel meegeven.” vertelt Didi.

Wil jij ook helpen?                                                                                                              Organisaties zoals de Straattandarts hebben onze steun nodig. Help ook mee! Met een donatie steun je hulporganisaties zoals de stichting van Didi.

 

Volg Armoedefonds op social media