donderdag 19 september 2024

Actieweek tegen menstruatie-armoede bij Dirk

Dirk Supermarkten komt samen met ons in actie tegen menstruatie-armoede. Voor elk actieproduct dat je bij Dirk koopt, doneren ze een pakje Always maandverband aan het Armoedefonds. Zo strijden we samen tegen menstruatie-armoede.

Gratis menstruatieproducten

Van alle vrouwen en meisjes in Nederland die in armoede leven kan 1 op de 10 niet altijd menstruatieproducten kopen. Om hen te helpen, hebben wij door het hele land Menstruatieproducten UitgiftePunten (MUP’s) opgezet, waar zij gratis maandverband, tampons en andere menstruatieproducten kunnen halen. Hier helpen we 170.000 vrouwen en meisjes mee, dus we hebben behoorlijk wat menstruatieproducten nodig.

Help je ook mee?

Dirk helpt ons deze week met het (aan)vullen van de MUP’s. Koop je nu namelijk een actieproduct bij Dirk, dan doneert Dirk een pakje Always maandverband aan ons. Vul jij je shampoo-voorraad dus aan met 5 flessen, dan kunnen wij vrouwen en meisjes weer helpen met 5 pakjes maandverband. Bekijk hier welke actieproducten er meedoen, kies welke producten jij gaat halen en steun vrouwen en meisjes in menstruatie-armoede!

Actie uitleg in paarse balk
Paarse afbeelding met pakjes Always maandverband

Volg Armoedefonds op social media