Actievoorwaarden

Deze actievoorwaarden zijn van toepassing op de sms-actie voor Stichting Armoedefonds.

Ruim 1 miljoen Nederlanders ondervinden dagelijks de gevolgen van armoede. Stichting Armoedefonds verzacht, via lokale armoedehulporganisaties, de gevolgen van armoede.

Helaas groeit 1 op de 13 kinderen in Nederland op in armoede. Zij hebben minder mogelijkheden dan hun leeftijdsgenootjes. Ze sporten minder, volgen minder muziekles en gaan minder vaak een dagje weg. Die activiteiten buiten de deur kosten namelijk geld en dat is er niet. Kinderen die opgroeien in armoede nodigen ook minder vaak vriendjes uit, bijvoorbeeld voor een verjaardag, om te spelen of te blijven eten. Maar een laag inkomen heeft ook invloed op school. Want er is bij kinderen die naar de burgklas gaan geen geld voor schoolspullen zoals een rugtas, rekenmachine, schriften en een agenda. Voor sommige kinderen is het zelfs zo erg dat ze zonder ontbijt naar school gaan of met een lege broodtrommel. Dit zorgt voor schaamte en een 1-0 achterstand. We slaan de handen ineen om 7.000 kinderen aan schoolspullen te helpen.

Hoe werkt het?

In RTL Boulevard en via verschillende kanalen wordt in de week van 26 tot en met 30 augustus gevraagd om een donatie aan Stichting Armoedefonds door RUGZAK te sms’en naar 7171. Deze sms wordt beantwoord met een gratis bedank-sms. In deze sms staat een link naar een mobiele pagina, waar je zelf het bedrag kunt kiezen dat je wilt doneren. Via jouw eigen bank(omgeving) wordt de donatie door middel van een iDEAL-betaling in orde gemaakt. Het gaat om een éénmalige donatie. Dit noemen we in de onderstaande voorwaarden de ‘sms-actie’. Aan deze sms-actie zijn naast de kosten voor het versturen van de sms en de donatiegelden, geen andere kosten verbonden.

Artikel 1 – Algemeen

1.1 Deelname aan de sms-actie is mogelijk als je ouder bent dan 18 jaar. Deelname onder de 18 jaar is alleen toegestaan met toestemming van je ouders of wettelijke vertegenwoordigers.

1.2 Deelname aan de sms-actie is mogelijk tot en met 6 september 2024.

1.3 Het sms-verkeer, in het kader van de sms-actie, is geen abonnementsdienst.

Artikel 2 – Meedoen aan de sms-actie

2.1 Je doet mee aan de sms-actie voor Stichting Armoedefonds, door een sms met de tekst RUGZAK naar 7171 te sturen. Voor deze sms worden de normale kosten voor het verzenden van een sms-bericht berekend.

2.2 Als reactie ontvang je een bedank-sms (hierna: ‘retour-sms’). In deze retour-sms staat een link naar een mobiele pagina. Hier kies je het bedrag dat je wilt doneren. Via een iDEAL-betaling vanuit jouw bank(omgeving) wordt de donatie aan Stichting Armoedefonds voldaan. De retour-sms is gratis. Als er geen succesvolle donatie is gedaan, wordt eenmalig een reminder-sms gestuurd.

2.3 De hoogte van deze eenmalige donatie is minimaal 3,00 euro. Dit bedrag is exclusief de telefoonkosten voor het versturen van de sms. Heb je een abonnement inclusief gratis sms’en naar 4-cijferige nummers, dan zijn er geen extra telefoonkosten.

2.4 Het gaat om een eenmalige donatie. Deze zal worden geïnd door CM.com via de Deutsche Bank.

2.5 Voor het uitvoeren van deze dienst werkt Stichting Armoedefonds samen met CM.com Netherlands B.V. en CM Payments B.V. CM Payments B.V. garandeert dat de gedoneerde bedragen vanuit de campagne bij Stichting Armoedefonds terechtkomen. CM Payments B.V. werkt onder vergunning van De Nederlandsche Bank.

2.6 De gedoneerde bedragen worden via Stichting Derdengelden CM Payments aan Stichting Armoedefonds overgemaakt.

2.7 De iDEAL-kosten bedragen € 0,14 per geslaagde transactie (donatie) en worden voldaan door Stichting Armoedefonds.

Artikel 3 – Gegevens

3.1 In het kader van de sms-actie verwerkt Stichting Armoedefonds persoons-gegevens. Jouw gegevens worden zorgvuldig gebruikt om:

  • Jouw donatie te verwerken;
  • Indien je toestemming geeft, je de e-nieuwsbrief te sturen met mooie verhalen over ons werk voor mensen in armoede.

3.2 Als je donatie is gelukt, kan Stichting Armoedefonds je eventueel benaderen via het gebruikte telefoonnummer om je te bedanken voor jouw bijdrage en om andere mogelijkheden te bespreken om een bijdrage te leveren aan ons werk. We mogen je bellen, omdat je Stichting Armoedefonds financieel hebt gesteund. Als je geen tijd hebt voor een gesprek, kun je dit direct aangeven.

3.3 Wil je niet door ons gebeld worden, dan kun je dit ook eenvoudig aangeven via donateurs@armoedefonds.nl.

3.4 De volledige en actuele privacyverklaring van Stichting Armoedefonds kun je online raadplegen.

Artikel 4 – Contact

Bij vragen of klachten kun je een e-mail sturen naar donateurs@armoedefonds.nl. We zullen zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 werkdagen, reageren op een ingediende vraag en/of klacht.

Tot slot: Met jouw bijdrage geef je brugklassers de schoolspullen die ze nodig hebben voor een goede start op school. Namens al die kinderen: ontzettend bedankt voor je warme betrokkenheid!

Volg Armoedefonds op social media